Over ons

Collectie Harms Rolde is een professionele kunsthandel met een verzameling realistische schilderkunst uit het begin van de twintigste eeuw tot en met het heden. Wij bieden een afspiegeling van deze veelzijdige kunststroming met een accent op techniek en kwaliteit. De schilderijen variëren van fijnschilderfiguratief tot expressief van kunstenaars met een gevestigde stijl in zowel binnen- als buitenland. Realisme staat bij ons hoog in het vaandel.

Thuis-op-zicht-service
Wij bieden de mogelijkheid om een schilderij gedurende drie dagen bij u thuis op zicht op te hangen. Wij komen het geheel vrijblijvend en kosteloos bij u brengen en ophangen. Het geeft u de gelegenheid om in alle rust een beslissing te nemen over een eventuele aankoop. Mocht het niet tot een koop leiden, dan komen wij het werk na de afgesproken periode weer bij u ophalen. Deze service geldt voor heel Nederland en aangrenzende gebieden in België en Duitsland.

Ontwikkeling
Wij doen ons werk uit gezond idealisme en proberen onze plek in de Nederlandse kunstwereld te vergroten. Wij hebben een samenwerking met hedendaagse figuratieve kunstenaars uit de Neue Leipziger Malerschule, zoals Shinji Himeno, Matthias Ludwig en Michael Triegel. 

Kunstbeurzen
Collectie Harms Rolde opereert nationaal en internationaal en is te vinden op de kunstbeurzen PAN in Amsterdam, Artantique in Utrecht en Dutch Art Now in New York (USA).

Algemeen
Het aanbod van schilderijen in de huidige kunstwereld is buitensporig groot en onoverzichtelijk. Het vergt veel onderzoek om de echt goede kunst uit dit ruime aanbod te selecteren. Dit is iets waar Collectie Harms Rolde zich mee bezig houdt. Wij zijn continue op zoek naar kwaliteit en vooral ook naar vernieuwend werk. In alle bescheidenheid hopen wij een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de moderne kunstgeschiedenis. Bovenal wensen wij dat kopers lang van een aankoop zullen genieten.

Taxatie
Het laten taxeren van uw schilderijen is -na overleg- ook mogelijk.

Grietinus Harms, directeur

Kunst-updates

Vers van het doek of nieuw in onze galerie: met onze kunst-updates blijft u op de hoogte van onze collectie, aanbiedingen en activiteiten.
U kunt zich hier inschrijven voor deze nieuwsbrief.
* verplichte velden