Tentoonstellingen

Uitnodiging en speciale aanbieding
 
Ervaar het grenzeloze realisme van Ton Dubbeldam
zaterdag 27 mei om 14.30
Speciale korting tijdens de opening
 

 

Graag nodigen we u uit voor de opening van Grenzeloos, de nieuwe tentoonstelling van Ton Dubbeldam. We exposeren ruim twintig schilderijen van grote verscheidenheid, waaronder zijn nieuwe werk Havenzicht.

 
Exclusieve aanbieding
Om deze gelegenheid nog feestelijker te maken, geven wij een exclusieve korting van 20% op alle werken die deel uitmaken van de expositie op Hof van Saksen. Deze korting is alleen geldig tijdens de opening op 27 mei.
 
Programma
14.30 - 15.00: ontvangst met koffie en thee
15.00: "Bon Voyage", op zoek naar de wereld achter de werkelijkheid door Ton Dubbeldam
15.45: bezichtiging expositie op eigen gelegenheid
 
Aanmelden
Aanmelden voor deze opening is niet noodzakelijk, maar vol is vol. Wilt u verzekerd zijn van een plekje? U kunt zich hier aanmelden.
 
Praktische informatie
Dag: zaterdag 27 mei vanaf 14,30
Locatie: Havezathe Hof van Saksen, Veldweg 22-24 Nooitgedacht
De opening vindt plaats in het Theathe (H7). Klik hier voor de plattegrond van de Havezate.
Parkeren: U kunt gratis parkeren op het terrein. Dit kan op de parkeerplaats voor daggasten (6) en op parkeerplaats P2. Klik hier voor de plattegrond van het terrein.
 
We zien u graag op 27 mei.
 

 

 

 

Tijdelijke tentoonstellingen op Hof van Saksen
Collectie Harms Rolde toont de wereld van het (Hedendaags) Realisme. Iedere kunstenaar interpreteert de realiteit op een andere manier. Dat resulteert in een breed scala kunstwerken,van fijnschilderkunst tot expressief. Om u een zo breed mogelijk palet te bieden, organiseert Collectie Harms Rolde eens per kwartaal een tijdelijke tentoonstelling op Hof van Saksen, met frisse, verrassende kunstwerken. Via onze website kunt u op de hoogte blijven van de huidige en verwachte tentoonstellingen, zodat u niets hoeft te missen.

 

Grenzeloos
Ton Dubbeldam bij Collectie Harms Rolde 
 
28 mei - 1 september 2017
 

Een terras in een Frans dorpje, badend in een warm licht. De grijsblauwe Noordzee bij Schiermonnikoog. De Noorderhaven in Groningen, gesluierd door een dikke laag mist. Ton Dubbeldam (1957) schildert herkenbare, karakteristieke plaatsen. Maar daar laat hij het niet bij. Door bepaalde elementen uit te vergoten, transformeert deze bekende taferelen tot iets onherkenbaars. Speelse weerspiegelingen van het zomeravondlicht verlenen het wateroppervlak een sprookjesachtig aanzien.  Harde schaduwen op een terras maken de toeschouwer bewust van een abstract lijnenspel. Witte tuinmeubelen worden geordend in een patroon dat er opeens sierlijk en spannend uitziet. Met zijn werken opent Dubbeldam een venster naar een werkelijkheid zonder grenzen waar realisme en abstractie in elkaar over lopen.

 

 

Feest, de macrofiguratie van Elvira Dik

17 januari - 17 mei 2017

De uitvergrote beelden van Elvira Dik vormen een aangenaam gezicht. Slagroomtaarten in pastelkleuren, snoep dat zo de zakken uit rolt en kleurig speelgoed, zorgvuldig geordend. Heel fijn geschilderd, met soms een paar penseelstreekjes zichtbaar op het doek. En toch is het achterliggende verhaal niet altijd aangenaam. Een goed voorbeeld is Festen, een enorme slagroomtaart. Dit stilleven is vernoemd naar een Deense dramafilm over een familiebijeenkomst die vreselijk uit de hand loopt. En dan de zak met Engelse drop, Unbearable lightness. Tussen het drop liggen een paar hartvormige snoepjes met daarop de koele woorden ‘sms me’ en ‘prima’. De vrolijke schilderijen van Elvira Dik zijn dus niet alleen een feest voor het oog, maar geven ook stof tot nadenken.

     

 

Archief

Dirk Beintema: Fries expressionisme

15 oktober 2016 - 15 januari 2017

'De enige beperking die de schilderkunst heeft, is de beperking die de schilder zichzelf oplegt.' Dat is het motto van Dirk Beintema. Als jongen van dertien begon hij met schilderen en dat is hij zijn hele leven blijven doen. Zijn favoriete onderwerp is het landschap: van korenvelden en kerktorens tot vlasoppers en vergezichten. Tegenwoordig maakt hij zijn schilderijen vaak ter plekke, en plein air. Maar dat betekent niet dat het landschap letterlijk op het doek verschijnt. In de wereld van Beintema is alles mogelijk: bontgekleurde wolken zweven sereeen boven velden gevuld met knalgeel en lila. Met zijn sprekende kleuren vult Beintema zijn landschappen met een ongekende charme en expressie.

 

  

 

Kunst-updates

Vers van het doek of nieuw in onze galerie: met onze kunst-updates blijft u op de hoogte van onze collectie, aanbiedingen en activiteiten.
U kunt zich hier inschrijven voor deze nieuwsbrief.
* verplichte velden