Tentoonstellingen

Tijdelijke tentoonstellingen op Hof van Saksen

Collectie Harms Rolde toont de wereld van het (Hedendaags) Realisme. Iedere kunstenaar interpreteert de realiteit op een andere manier. Dat resulteert in een breed scala kunstwerken,van fijnschilderkunst tot expressief. Om u een zo breed mogelijk palet te bieden, organiseert Collectie Harms Rolde eens per kwartaal een tijdelijke tentoonstelling op Hof van Saksen, met frisse, verrassende kunstwerken. Via onze website kunt u op de hoogte blijven van de huidige en verwachte tentoonstellingen, zodat u niets hoeft te missen. 

 

Feest, de macrofiguratie van Elvira Dik

17 januari - 25 april 2017

De uitvergrote beelden van Elvira Dik vormen een aangenaam gezicht. Slagroomtaarten in pastelkleuren, snoep dat zo de zakken uit rolt en kleurig speelgoed, zorgvuldig geordend. Heel fijn geschilderd, met soms een paar penseelstreekjes zichtbaar op het doek. En toch is het achterliggende verhaal niet altijd aangenaam. Een goed voorbeeld is Festen, een enorme slagroomtaart. Dit stilleven is vernoemd naar een Deense dramafilm over een familiebijeenkomst die vreselijk uit de hand loopt. En dan de zak met Engelse drop, Unbearable lightness. Tussen het drop liggen een paar hartvormige snoepjes met daarop de koele woorden ‘sms me’ en ‘prima’. De vrolijke schilderijen van Elvira Dik zijn dus niet alleen een feest voor het oog, maar geven ook stof tot nadenken.

     

 

Archief

Dirk Beintema: Fries expressionisme

15 oktober 2016 - 15 januari 2017

'De enige beperking die de schilderkunst heeft, is de beperking die de schilder zichzelf oplegt.' Dat is het motto van Dirk Beintema. Als jongen van dertien begon hij met schilderen en dat is hij zijn hele leven blijven doen. Zijn favoriete onderwerp is het landschap: van korenvelden en kerktorens tot vlasoppers en vergezichten. Tegenwoordig maakt hij zijn schilderijen vaak ter plekke, en plein air. Maar dat betekent niet dat het landschap letterlijk op het doek verschijnt. In de wereld van Beintema is alles mogelijk: bontgekleurde wolken zweven sereeen boven velden gevuld met knalgeel en lila. Met zijn sprekende kleuren vult Beintema zijn landschappen met een ongekende charme en expressie.

 

  

 

Nieuwsbrief

* verplichte velden