Sculpturen van Bastiaan de Groot kopen

Heeft u interesse in sculpturen die gemaakt zijn met natuursteen zoals graniet en marmer? Dan kunt u bij Collectie Harms één van de mooie sculpturen van Bastiaan de Groot kopen. Bastiaan de Groot is een kunstenaar die zich bezig houdt met het maken van sculpturen uit graniet en marmer en wilt met zijn sculpturen een emotie of belevenis overbrengen. Wat de emotie of belevenis inhoudt maakt voor Bastiaan de groot niet uit, als het maar wat doet met de toeschouwer. Bij Collectie Harms kunt u nu de sculpturen van Bastiaan de Groot kopen, de prijzen zijn te vinden in het overzicht van zijn werken. Hiernaast zijn de sculpturen van Bastiaan de Groot onder andere te zien geweest in verschillende ruimtes in Nederland, maar ook in het buitenland, zoals in Zweden, Cuba en Duitsland.

Geïnteresseerd in de sculpturen van Bastiaan de Groot? Bekijk zijn verschillende werken!

De techniek en visie van Bastiaan de Groot

Bastiaan de Groot is gefascineerd door steen en ziet het als een vorm van energie, die je met verschillende technieken kunt laten zien en kunt geleiden. De manier van het uitstralen van energie uit steen ziet Bastiaan de Groot terug in bijvoorbeeld de stenen van Stonehenge en de piramiden die in Egypte te vinden zijn. Door het bewerken van zijn oude brokken steen zorgt Bastiaan de Groot ervoor dat er specifieke onderwerpen ontstaan die allemaal hun eigen verhaal vertellen.

Zoals eerder aangegeven werkt Bastiaan de Groot met twee verschillende soorten steen. Dit heeft natuurlijk zijn voordelen en nadelen. Zo is marmer makkelijk te bewerken maar is het minder goed bestand tegen vrieskou. Dit soort steen wordt daarom vaak gebruikt in warmere landen. Daarentegen is graniet bijna onverwoestbaar en kan voor een lange tijd hetzelfde blijven. Hierbij komt wel kijken dat het moeilijker te bewerken is omdat het zo hard is.

Bastiaan de Groot begint eerst met een haakse slijper in het steen te slijpen. Vervolgens hakt hij grote stukken steen weg. Zodra er een ruwe vorm begint te komen gaat Bastiaan de Groot steeds verfijnder te werk. Uiteindelijk is er een beeld ontstaan uit het eerdere grove stuk steen. Bij het maken van zijn kunstwerken maakt Bastiaan de Groot geen tekeningen. De blauwdruk zit in zijn hoofd.

De technieken Bastiaan de Groot bewonderen? Collectie Harms helpt u verder!

De geschiedenis van Bastiaan de Groot

Het grootste deel van zijn leven heeft Bastiaan de Groot op schepen gewoond. Wonen op het water begon bij Bastiaan de Groot in zijn studententijd, aan de kunstacademie Minerva. Hij was hier de enige die voor beeldhouwen koos en werkte hier wanneer hij wilde. Stiekem in de avond en zelfs in het weekend. Tot begin jaren 80 werkte hij vooral figuratief en daarna meer abstract. Naast de monumentale sculpturen die Bastiaan de groot maakt, heeft hij ook een aantal grafmonumenten gemaakt.

Meer informatie over zijn monumentale sculpturen? Bekijk de collectie van Bastiaan de Groot!

Kunst-updates

Vers van het doek of nieuw in onze galerie: met onze kunst-updates blijft u op de hoogte van onze collectie, aanbiedingen en activiteiten.
U kunt zich hier inschrijven voor deze nieuwsbrief.
* verplichte velden