Kunst Vriendinnen van De Toyisten kopen?
 
Vriendinnen
Acryl op linnen
100 x 100 cm  -  2022
€ 11.900,-


TOYISME I VRIENDINNEN I CLAMAOING I 2022
Vriendschap is een onmisbare emotie voor mensen. Een goede vriendschap is gebaseerd op twee onafhankelijke persoonlijkheden. Het is een blijvende en gedenkwaardige vriendschap om elkaar te waarderen en te respecteren, van elkaars voordelen te leren en elkaar te steunen en te laten groeien. Op de voorgrond links zien we een vrouw uit China in de Tang Dynastie, de vrouw rechts achter haar komt uit de Chinese Song Dynastie.
De Tang Dynastie ontwikkelde economie, had een open bewustzijn en dreef met veel verschillende landen handel, cultuur en kunstcommunicatie. De mensen waren ruimdenkend, er waren veel uitstekende dichters en kunstenaars. In die tijd waren vrouwen gekleed in een open stijl, halfnaakte en doorschijnende kleding was zeer gebruikelijk. De kunststijl in de Tang Dynastie was gedurfd en kenmerkte prachtige kleuren vol actieve vitaliteit.
De Song Dynastie was een ander tijdperk van culturele en artistieke welvaart. De beroemde
kunstenaar keizer Song Huizong Zhao Ji leefde in dit tijdperk. Hij had een zeer unieke stijl in kalligrafie (slank gouden lichaam) en hij was ook een kunstverzamelaar. In de Song Dynastie respecteerden mensen geletterde mensen, en het algemene esthetische bewustzijn van mensen was extreem hoog, wat tegenwoordig bijna moeilijk te overtreffen is.
De kunst van die tijd was zeer elegant en verfijnd, met een stijl en kleur die het moderne minimalisme benaderde, maar meer verfijnd en tot nadenken stemmend in termen van details.
Deze twee vrouwen beleefden verschillende tijden in de wereld na de beproeving van de doop, als feniks, als een wedergeboorte uit het vuur, bloeiend van schoonheid, de geest van eeuwige kracht. Ze ontmoeten elkaar terwijl ze door de tijd reizen, en omdat ze elkaars mooie geest waarderen, wisselen ze geschenken uit hun eigen tijd uit als aandenken. (Het schilderij op de opvouwbare waaier maakt deel uit van een beroemd Song Dynastie-schilderij: een panorama van rivieren en bergen. De Luit uit de Tang Dynastie, met unieke en prachtige Tang Dynastie patronen, kan prachtige muziek spelen die de ziel voedt). Hoewel ze elkaar slechts in een ogenblik ontmoeten, zorgt de aanraking van de twee zielen voor een eeuwige herinnering.


Contactgegevens:
Telefoonnummer: 088-1003100
E-mailadres: info@collectieharms-rolde.nl

Terug naar het overzicht <


Meer informatie

Stel hieronder uw vraag over dit kunstwerk. Wij zullen zo spoedig mogelijk reageren.

Bezichtiging plannen

Wilt u dit kunstwerk bekijken? Geef hieronder uw voorkeursdatum aan. Wij nemen contact met u op voor een definitieve afspraak.

Thuis-op-zicht

Graag wijzen we u op onze thuis-op-zichtregeling. Kosteloos en vrijblijvend brengen wij dit kunstwerk bij u thuis.
U kunt het dan een paar dagen ophangen en in alle rust een beslissing maken.
Vul hieronder een voorkeursdatum in, dan nemen wij contact met u op voor een definitieve afspraak.

Kunst-updates

Vers van het doek of nieuw in onze galerie: met onze kunst-updates blijft u op de hoogte van onze collectie, aanbiedingen en activiteiten.
U kunt zich hier inschrijven voor deze nieuwsbrief.
* verplichte velden