Een Maarten ‘t Hart kopen? De techniek achter zijn schilderijen!

Bent u geïnteresseerd en wilt u de kunstwerken van Maarten ‘t Hart kopen? Dan kunt u bij Collectie Harms terecht voor de verschillende kunstwerken. Wilt u een schilderij van Maarten ‘t Hart kopen? Dan weet u dat u te maken krijgt met technieken die in grote lijnen gebruikt werden door een kunstenaar uit de zeventiende eeuw. Maarten ‘t Hart kiest een gebouw uit en bestudeert deze helemaal, hij kan er urenlang rondlopen om het gebouw in zich op te nemen. Om het beste standpunt te bepalen gebruikt hij niets meer dan een kartonnen lijst en maakt een tekening wanneer hij de beste plek heeft uitgekozen.

Wanneer de tekening is gemaakt komt hij de volgende dag terug om notities te maken over lichtval en kleur, het uitwerken van deze gedetailleerde tekening doet hij eenmaal terug in zijn atelier. Het uitwerken hiervan gaat bij Maarten ‘t Hart nooit met een fototoestel. Hij doet dit altijd uit geheugen. Zo krijg je een resultaat dat een weergave is van een echt gebouw, maar nooit één op één is overgenomen.

Een schilderij van Maarten ‘t Hart kopen? Bekijk zijn verschillende werken!

Wilt u een schilderij Maarten ‘t Hart kopen? Zijn visie

Sinds jonge leeftijd bezocht Maarten ‘t Hart graag bijzondere gebouwen. Het bezoeken van deze gebouwen deed hij vaak samen met zijn vader, uit gedeelde interesse. Dit zijn uiteindelijk ook rondtochten langs kerken geworden nadat zijn broer organist werd. Maarten ‘t Hart zocht een plekje in de kerk om te genieten van de stilte en de sfeer, dit ging gepaard met het maken van tekeningen van het interieur. Met zoveel mogelijk toeschouwers de ervaring en beleving van schoonheid delen wil Maarten ‘t Hart voor elkaar krijgen. Dit is tevens ook de drijfveer geworden van zijn schilderijen.

Wilt u een schilderij van Maarten ‘t Hart kopen? Neem contact op!

Schilderijen van Maarten ‘t Hart kopen? Collectie Harms!

Maarten ‘t Hart is bekend geworden met zijn verschillende kunstwerken van architectuur, voornamelijk kerken. Maar als u een schilderij van Maarten ‘t Hart wilt kopen, kunt u ook kiezen uit verschillende landschappen en stillevens. Wanneer u een kunstwerk van Maarten ‘t Hart koopt, kunt u genieten van dezelfde kalme sfeer die terugkomt in al zijn kunstwerken. Over het algemeen wordt er binnen zijn kunstwerken gebruikgemaakt van lichte kleuren. Veel grijs en wit met af en toe een meer uitgesproken kleurelement. Maarten ‘t Hart gebruikt in zijn werken tempera welke is ontstaan uit zijn voorliefde voor oude schilder- en tekentechnieken.

Wilt u een schilderij van Maarten ‘t Hart kopen? Dan kunt langskomen bij Collectie Harms Rolde om zijn verschillende schilderijen te bekijken. Ook zijn deze schilderijen te vinden op de website. Daarnaast zijn de schilderijen van Maarten ‘t Hart te zien bij een aantal verschillende musea waaronder het museum Flehite te Amersfoort, Henriette Polak in Zutphen, Stadsmuseum Harderwijk en het Karmelklooster in Drachten.

Bekijk de collectie van Maarten ‘t Hart bij Collectie Harms!

Kunst-updates

Vers van het doek of nieuw in onze galerie: met onze kunst-updates blijft u op de hoogte van onze collectie, aanbiedingen en activiteiten.
U kunt zich hier inschrijven voor deze nieuwsbrief.
* verplichte velden