Actueel


Kunst aan het Hof

Afgelopen najaar hebben wij de beurs Kunst aan het Hof die voor eind november 2020 in de agenda stond i.v.m. de COVID-19 pandemie helaas moeten opschorten naar begin maart van dit jaar. Kunst aan het Hof zou nu in principe dit jaar van 3 t/m 7 maart plaatsvinden.
De huidige Lock-down tot midden februari met een mogelijke verlenging maakt de organisatie van een publieksbeurs begin maart onmogelijk.
Wij hebben daarom besloten Kunst aan het Hof wederom op te schorten. Zodra er zekerheid is vanaf wanneer publieksevenementen weer veilig in Nederland kunnen plaatsvinden zullen wij nieuwe beursdata kiezen en bekend maken. Ondanks de gestarte vaccinatiecampagne is het hier nu nog te vroeg voor.Rode Hond op Hof van Saksen

Deze grote rode hond is op een missie. Op zijn rug draagt hij een fles met schoon drinkwater. Laarzen beschermen zijn
poten tijdens de reis. Wat is zijn doel? Hij trekt over een aarde die steeds warmer en droger wordt, om mensen te waarschuwen tegen klimaatverandering. Misschien is er nog iets aan te doen, als we er op tijd bij zijn?

Kunstenaar William Sweetlove maakte deze hond en nog veel meer beesten van plastic, een materiaal dat in de natuur heel langzaam vergaat. Vaak maken we er dingen van die je snel weer weggooit, zoals rietjes of bakjes om uit te eten. Maar de kunstenaar vindt dat je plastic alleen moet gebruiken voor dingen die altijd moeten bestaan. Zoals deze hond, die zelfs over honderden jaren nog hier op wacht zal staan.Helmantel-tentoonstelling in Drents Museum

Van 4 oktober 2020 tot en met 7 maart 2021 staant in de tentoonstelling "Henk Helmantel – Meesterschilder" de schilderijen van deze schilder uit het Groningse Westeremden centraal. Zijn meesterlijk geschilderde stillevens en kerkinterieurs genieten nationale én internationale bekendheid. In de grote tentoonstellingszaal van het Drents Museum zijn straks circa 60 schilderijen van Helmantel te zien. Een bijzonder onderdeel van de tentoonstelling zijn de voorwerpen die op de stillevens zijn afgebeeld en uit de persoonlijke verzameling van de kunstenaar komen.

 

Logo Drents Museum


Kunst-updates

Vers van het doek of nieuw in onze galerie: met onze kunst-updates blijft u op de hoogte van onze collectie, aanbiedingen en activiteiten.
U kunt zich hier inschrijven voor deze nieuwsbrief.
* verplichte velden