Actueel


PAN 2023

Dag allen,

 

Hartelijk dank voor uw bezoek aan PAN Amsterdam 2023.

Graag tot volgend jaar!

 

 PAN 2022

Ook dit jaar werd PAN Amsterdam druk bezocht. Met zo'n kleine 40.000 mensen was de RAI mooi gevuld en konden mensen hun ogen uitkijken en genieten van de mooiste kunstwerken. Hieronder een impressie van onze stand.Dutch Dandy

 

Keramist Peter Hiemstra uit Oldeberkoop heeft op de elfde Gyeonggi Internationale Keramiek Biënnale een eervolle vermelding gekregen voor zijn Dutch dandy

De internationale biënnale in Korea is een groot evenement, waarin de organisatoren een beeld schetsen van keramiek over de hele wereld. Er is aandacht voor gebruiksgoed en voor vrij werk, voor experiment en traditie.

Van de 2503 inzendingen is Peter Hiemstra doorgedrongen tot de expositie. De Dutch Dandy heeft gestaan in het prestigieuze Koreaanse keramiekmuseum en is sinds kort in het bezit van Collectie Harms Rolde. Zie voor meer informatie kunstenaars-> Hiemstra, Peter

De Dutch dandy heeft zich zorgvuldig gekleed in een mooi pak, gouden laarzen en dure accessoires. Met zijn haar in een mooie, kale paardenstaart pronkt hij nonchalant. Hij straalt aan alle kanten ijdelheid uit.

De brandende kaars en het doodshoofd staan symbool voor Memento Mori, gedenk te sterven. De Romeinen gebruikten deze spreuk al en in de stillevens van de Hollandse meesters werd veelvuldig gebruik gemaakt van symbolen als een brandende kaars, een afgepeld stuk fruit of verlepte bloemen om onze sterfelijkheid te benadrukken. Iedereen is sterfelijk en dat geldt ook voor deze mooie jongen.

Het beeld is een metafoor voor het uiterlijk vertoon dat in onze huidige maatschappij zo belangrijk is geworden. Via de (sociale) media wordt elke dag een brei van succesvolle en mooie mensen over ons uitgestort. Enige zelfreflectie ontbreekt meestal.

Het beeld is hol opgebouwd met ringen, platen en stukjes klei en meerdere malen geglazuurd met engobes, onderglazuren, glazuren en zilver- en goudlusters. Het pak en de sokkel zijn bewerkt met keramische transfers met Connaisseur najaar 2021

De negende editie van de Connaisseur, een onder kunstliefhebbers inmiddels bekend magazine dat samengesteld en verspreid wordt door Collectie Harms Rolde.

Lees hier de nieuwste Connaisseur.

Liever een Connaisseur per post ontvangen? Stuur ons dan per email uw adresgegevens en we sturen u het magazine per post.
 Kunst aan het Hof

Eindelijk kunnen we het heugelijke nieuws melden dat de beurs Kunst aan het Hof toch doorgang gaat vinden!

Van 30 maart t/m 3 april 2022 vindt de kunstbeurs, met de bijdrage van diverse galeriën plaats in Hof van Saksen.

Vorig jaar hebben wij de kunstbeurs i.v.m. de COVID-19 pandemie helaas moeten opschorten naar begin maart van dit jaar. 
De lock-down-maatregelen die echter destijds golden, maakten de organisatie van een publieksbeurs begin maart onmogelijk, waardoor Kunst aan het Hof wederom opgeschort is naar het voorjaar van 2022.

Op Kunstaanhethof.nl vindt u meer informatie over deze kunstbeurs!Rode Hond op Hof van Saksen

Deze grote rode hond is op een missie. Op zijn rug draagt hij een fles met schoon drinkwater. Laarzen beschermen zijn
poten tijdens de reis. Wat is zijn doel? Hij trekt over een aarde die steeds warmer en droger wordt, om mensen te waarschuwen tegen klimaatverandering. Misschien is er nog iets aan te doen, als we er op tijd bij zijn?

Kunstenaar William Sweetlove maakte deze hond en nog veel meer beesten van plastic, een materiaal dat in de natuur heel langzaam vergaat. Vaak maken we er dingen van die je snel weer weggooit, zoals rietjes of bakjes om uit te eten. Maar de kunstenaar vindt dat je plastic alleen moet gebruiken voor dingen die altijd moeten bestaan. Zoals deze hond, die zelfs over honderden jaren nog hier op wacht zal staan.Helmantel-tentoonstelling in Drents Museum

Van 4 oktober 2020 tot en met 7 maart 2021 staant in de tentoonstelling "Henk Helmantel – Meesterschilder" de schilderijen van deze schilder uit het Groningse Westeremden centraal. Zijn meesterlijk geschilderde stillevens en kerkinterieurs genieten nationale én internationale bekendheid. In de grote tentoonstellingszaal van het Drents Museum zijn straks circa 60 schilderijen van Helmantel te zien. Een bijzonder onderdeel van de tentoonstelling zijn de voorwerpen die op de stillevens zijn afgebeeld en uit de persoonlijke verzameling van de kunstenaar komen.

 

Logo Drents Museum


Kunst-updates

Vers van het doek of nieuw in onze galerie: met onze kunst-updates blijft u op de hoogte van onze collectie, aanbiedingen en activiteiten.
U kunt zich hier inschrijven voor deze nieuwsbrief.
* verplichte velden