Actueel


PAN Amsterdam 24 november t/m 1 december 2019

Zaterdag 23 november was een fantastische openingsdag van kunstbeurs PAN Amsterdam. Vanaf 24 september is de beurs voor het publiek geopend en veel bezoekers hebben al een kijkje genomen.

PAN Amsterdam is nog geopend t/m zondag 1 december. Wij zouden u daar graag ontmoeten!Triegel in Museum de Fundatie Zwolle

Museum de Fundatie toont van 25 mei t/m 1 september 2019 50 schilderijen (Fundatie Zwolle) en 30 werken op papier (Kasteel het Nijenhuis) van Michael Triegel op de tentoonstelling Discordia Concors (In harmonie met de tweedracht). Collectie Harms Rolde heeft hier twee schilderijen voor aangeleverd, te weten "Deus Absconditus" en "Kreuzabnahme".

Het Duitse tijdschrift Die Zeit noemde Michael Triegel in 2015 “de beroemdste religieuze kunstenaar van Duitsland”. Van deze in 1968 geboren schilder, tekenaar en graficus toont Museum de Fundatie diverse schilderijen. Triegel leerde in 2010 paus Benedictus XVI kennen, omdat hij een portret van hem maakte in opdracht van bisdom Regensburg. Hij bekeerde zich tot het katholicisme. Met het portret verwierf hij internationale bekendheid.

Zijn werken lijken op altaarstukken – niet voor niets krijgt hij regelmatig opdrachten van de kerk – maar tegelijkertijd hebben ze iets bevreemdends en surreëels. De motieven worden namelijk niet verheerlijkt, ze zijn ontdaan van enige vorm van devotie.Gusto - nieuwe locatie schilderijen

Naar alle tevredenheid worden er al enkele jaren diverse kunstwerken van Collectie Harms Rolde op het Hof van Saksen geëxposeerd. De combinatie tussen recreatie, vrijetijdsgevoel en hoogwaardige kunst zorgt voor een unieke beleving.

Onlangs is het Italiaanse restaurant Gusto geopend. Passend bij de sfeer van dit restaurant hebben we hier schilderijen van Michiel Schrijver opgehangen. 

Nieuwsgierig geworden? U bent van harte welkom om deze en onze andere kunstwerken in en rond de Havezathe te komen bezichtigen.Joke Frima wint prijs tijdens International ARC Salon Exhibition

Tijdens de openingsceremonie in Barcelona van de 13e International ARC Salon Exhibition behoorde Joke Frima tot de prijswinnaars. Met haar werk Epifanie heeft zij een eervolle vermelding in ontvangst genomen. 

Epifanie - Joke Frima - 125 x 250 cm  -  2017

De tentoonstelling bestaat uit 89 Contemporary Realist-werken, geselecteerd uit meer dan 3.750 inzendingen uit 69 landen. Deze competitie voor realistische kunst, de International ARC Salon, biedt meer dan $100.000 aan prijzengeld en internationale erkenning door middel van partnerschappen met prestigieuze tijdschriften, galeries, museumexposities en een sterke online aanwezigheid.Lezingen en arrangementen

Meer weten over onze kunstwerken? Collectie Harms Rolde biedt nu ook lezingen en rondleidingen aan.
Deze arrangementen kunt u bovendien naar wens combineren met onze aantrekkelijke arrangementen.
Meer informatie vindt u hier.


Kunst-updates

Vers van het doek of nieuw in onze galerie: met onze kunst-updates blijft u op de hoogte van onze collectie, aanbiedingen en activiteiten.
U kunt zich hier inschrijven voor deze nieuwsbrief.
* verplichte velden