Actueel


Lezing Sam Drukker

Tentoonstelling Sam Drukker ‘Onderweg’  in Museum JAN is verlengd!

 


Collectie Harms Rolde is voornemens om twee lezingen te geven in het Museum JAN te Amstelveen.

 

Anne Knipping kunsthistoricus gaat in dialoog met de kunstenaar Sam Drukker over zijn werk. Uiteraard heeft u de mogelijkheid om nadien de tentoonstelling te bezichtigen.

 

De lezing wordt gratis aangeboden door Collectie Harms Rolde en zal plaatsvinden op vrijdag 20 mei en woensdag 15 juni. U kunt zich opgeven voor één van genoemde data. Opgave per mail is noodzakelijk.

U bent van harte welkom vanaf 19.00. De lezing start om 19.30.

Wij zien u graag tegemoet!
 
Met vriendelijke groet,
Grietinus en Jantine Harms

 Connaisseur najaar 2021

De negende editie van de Connaisseur, een onder kunstliefhebbers inmiddels bekend magazine dat samengesteld en verspreid wordt door Collectie Harms Rolde.

Lees hier de nieuwste Connaisseur.

Liever een Connaisseur per post ontvangen? Stuur ons dan per email uw adresgegevens en we sturen u het magazine per post.
 Kunst aan het Hof

Eindelijk kunnen we het heugelijke nieuws melden dat de beurs Kunst aan het Hof toch doorgang gaat vinden!

Van 30 maart t/m 3 april 2022 vindt de kunstbeurs, met de bijdrage van diverse galeriën plaats in Hof van Saksen.

Vorig jaar hebben wij de kunstbeurs i.v.m. de COVID-19 pandemie helaas moeten opschorten naar begin maart van dit jaar. 
De lock-down-maatregelen die echter destijds golden, maakten de organisatie van een publieksbeurs begin maart onmogelijk, waardoor Kunst aan het Hof wederom opgeschort is naar het voorjaar van 2022.

Op Kunstaanhethof.nl vindt u meer informatie over deze kunstbeurs!Rode Hond op Hof van Saksen

Deze grote rode hond is op een missie. Op zijn rug draagt hij een fles met schoon drinkwater. Laarzen beschermen zijn
poten tijdens de reis. Wat is zijn doel? Hij trekt over een aarde die steeds warmer en droger wordt, om mensen te waarschuwen tegen klimaatverandering. Misschien is er nog iets aan te doen, als we er op tijd bij zijn?

Kunstenaar William Sweetlove maakte deze hond en nog veel meer beesten van plastic, een materiaal dat in de natuur heel langzaam vergaat. Vaak maken we er dingen van die je snel weer weggooit, zoals rietjes of bakjes om uit te eten. Maar de kunstenaar vindt dat je plastic alleen moet gebruiken voor dingen die altijd moeten bestaan. Zoals deze hond, die zelfs over honderden jaren nog hier op wacht zal staan.Helmantel-tentoonstelling in Drents Museum

Van 4 oktober 2020 tot en met 7 maart 2021 staant in de tentoonstelling "Henk Helmantel – Meesterschilder" de schilderijen van deze schilder uit het Groningse Westeremden centraal. Zijn meesterlijk geschilderde stillevens en kerkinterieurs genieten nationale én internationale bekendheid. In de grote tentoonstellingszaal van het Drents Museum zijn straks circa 60 schilderijen van Helmantel te zien. Een bijzonder onderdeel van de tentoonstelling zijn de voorwerpen die op de stillevens zijn afgebeeld en uit de persoonlijke verzameling van de kunstenaar komen.

 

Logo Drents Museum


Kunst-updates

Vers van het doek of nieuw in onze galerie: met onze kunst-updates blijft u op de hoogte van onze collectie, aanbiedingen en activiteiten.
U kunt zich hier inschrijven voor deze nieuwsbrief.
* verplichte velden