Kunst Dutch Dandy van Peter Hiemstra kopen?
 
Dutch Dandy

53 x 21 x 14 cm  -  2021
Verkocht    


Gemaakt van keramiek, transfers, hout

De internationale biënnale in Korea is een groot evenement, waarin de organisatoren een beeld schetsen van keramiek over de hele wereld. Hiemstra heeft, met de Dutch Dandy in 2021 op de elfde Gyeonggi Internationale Keramiek Biënnale in Korea, een eervolle vermelding gekregen. De Dutch Dandy heeft hierdoor oa. een tijd gestaan in het Koreaanse keramiekmuseum en is sinds kort weer terug in Nederland.

De Dutch dandy heeft zich zorgvuldig gekleed in een mooi pak, gouden laarzen en dure accessoires. Met zijn haar in een mooie, kale paardenstaart pronkt hij nonchalant. Hij straalt aan alle kanten ijdelheid uit.
De brandende kaars en het doodshoofd staan symbool voor Memento Mori, gedenk te sterven. De Romeinen gebruikten deze spreuk al en in de stillevens van de Hollandse meesters werd veelvuldig gebruik gemaakt van symbolen als een brandende kaars, een afgepeld stuk fruit of verlepte bloemen om onze sterfelijkheid te benadrukken. Iedereen is sterfelijk en dat geldt ook voor deze mooie jongen.

Het beeld is een metafoor voor het uiterlijk vertoon dat in onze huidige maatschappij zo belangrijk is geworden. Via de (sociale) media wordt elke dag een brei van succesvolle en mooie mensen over ons uitgestort. Enige zelfreflectie ontbreekt meestal.

Het beeld is hol opgebouwd met ringen, platen en stukjes klei en meerdere malen geglazuurd met engobes, onderglazuren, glazuren en zilver- en goudlusters. Het pak en de sokkel zijn bewerkt met keramische transfers met Delfts blauwe motieven. De wandelstok is van hout met een zilveren knop.

Contactgegevens:
Telefoonnummer: 088-1003100
E-mailadres: info@collectieharms-rolde.nl

Terug naar het overzicht <


Meer informatie

Stel hieronder uw vraag over dit kunstwerk. Wij zullen zo spoedig mogelijk reageren.

Bezichtiging plannen

Wilt u dit kunstwerk bekijken? Geef hieronder uw voorkeursdatum aan. Wij nemen contact met u op voor een definitieve afspraak.

Thuis-op-zicht

Graag wijzen we u op onze thuis-op-zichtregeling. Kosteloos en vrijblijvend brengen wij dit kunstwerk bij u thuis.
U kunt het dan een paar dagen ophangen en in alle rust een beslissing maken.
Vul hieronder een voorkeursdatum in, dan nemen wij contact met u op voor een definitieve afspraak.

Kunst-updates

Vers van het doek of nieuw in onze galerie: met onze kunst-updates blijft u op de hoogte van onze collectie, aanbiedingen en activiteiten.
U kunt zich hier inschrijven voor deze nieuwsbrief.
* verplichte velden