Matthijs Röling (1943) is een algemeen gewaardeerde ‘meester-schilder’. Zijn oeuvre is in drie stijlen te onderscheiden: een illusionistische, een impressionistische en een monumentale stijl. De laatste toont zich in wandschilderingen met een heterogeniteit in de uitwerking. In samenwerking met zijn in 2000 overleden collega Wout Muller heeft hij in het noorden van het land een aantal monumentale wand- en plafondschilderingen vervaardigd. Zijn oeuvre karakteriseert zich door het typerende Rölingsblauw en een ‘oud meesterlijke’ werkwijze met kleine penselen en een gedetailleerde uitwerking versus  ‘sprezzatura’ (verfdruipers). In de verscheidenheid van onderwerpen weerklinkt zijn belangstelling voor de Renaissance en zijn eigen privé leven. Mensen, architectuur en natuur spelen daarin een hoofdrol. 

Matthijs Röling
Kunst Patricia in stoel van Matthijs Röling kopen?
 
Patricia in Chair (Patricia in stoel)
Oil on panel
60 x 60 cm  -  2002
€ 14.500,-


Contact Information:
Phone Number: +31-88-1003100
Email Address: info@collectieharms-rolde.nl

Return to Everything by this Artist <


Ask Your Question

Would you like to know more about this artwork or artist? Pose your question here and we'll get back to you within a couple of workdays.

Plan Your Viewing

This artwork is not currenly on view at Hof van Saksen and can therefore not be viewed without an appointment. Of course, we'd love to show you regardless. We'd welcome you to make an appointment via the form below.

Thuis-op-zicht

Graag wijzen we u op onze thuis-op-zichtregeling. Kosteloos en vrijblijvend brengen wij dit kunstwerk bij u thuis.
U kunt het dan een paar dagen ophangen en in alle rust een beslissing maken.
Vul hieronder een voorkeursdatum in, dan nemen wij contact met u op voor een definitieve afspraak.

Perhaps you'll also like the following artworks

  • Wout Muller
  • Wout Muller