Lezingen en arrangementen

Lezingen en arrangementen
Op Hof van Saksen
 

Collectie Harms Rolde is gevestigd te Hof van Saksen te Nooitgedacht. Onze collectie met bekende namen als Henk Helmantel, Pieter Pander, Sam Drukker en verrassende anderen is permanent te zien in de Havezate van dit resort. In dit hoofdgebouw, omringd door onze kunstwerken, organiseren wij voor groepen verschillende lezingen en rondleidingen, die u naar wens kunt combineren met een aantal aantrekkelijke arrangementen. De lezingen kunnen worden geboekt op elke dag en elk tijdstip.

 
 
 
Lezingen
 
Buitengewone schoonheid: Henk Helmantel
Collectie Harms Rolde is gevestigd te Hof van Saksen te Nooitgedacht. Onze collectie met bekende namen als Henk Helmantel, Pieter Pander, Sam Drukker en verrassende anderen is permanent te zien in de Havezate van dit resort. 
 
Henk Helmantel, Groot Stilleven
 
 
De Kunst van het Kijken
Sommige mensen kunnen urenlang kijken naar de stillevens van Henk Helmantel. Anderen geven de voorkeur aan de rake portretten van Sam Drukker. Of aan de prachtige landschappen van Paul Wieggers. Wat maakt een kunstwerk mooi, fascinerend of spannend? Tijdens deze lezing en rondleiding leert u de Kunst van het Kijken.
 
 
Modern en Museaal: Henk Helmantel
De stillevens en kerkinterieurs van Henk Helmantel worden al jarenlang geëxposeerd in buitenlandse musea, waaronder Duitsland en Taiwan. Maar in Nederland was hier aanvankelijk nog niet veel animo voor. De laatste jaren is er sprake van een ware ommekeer: meer dan 100.000 mensen bezochten in 2018 de tentoonstelling van Helmantel in het Chimei Museum te Taiwan. Graag lichten wij aan de hand van verschillende museale tentoonstellingen toe waarom het werk van Helmantel zowel modern als museaal is.
 
 
 
Het verloren Drenthe van Siemen Dijkstra
Drenthe wordt al eeuwenlang gezien als een paradijs, woest en ledig. Het landschap voortdurend in verandering. Bomen verdwijnen, uitgestrekte heidevelden ontstaan. Die worden vervangen door akkers, huizen en steden. Siemen Dijkstra probeert op zijn unieke manier de authentieke Drentse landschappen te vereeuwigen.
 
 
 
Lezing op maat
Heeft u aanvullende of alternatieve wensen? Wilt u graag meer weten over een specifieke stroming, techniek of kunstenaar? Laat het ons weten. Wij stellen in overleg een lezing of arrangement samen.
 
Prijzen
Lezing met rondleiding
€10,00.- per persoon
  
Reserveren
Voor het reserveren van een lezing of arrangement of voor meer informatie kunt u terecht bij Kitty Nijholt via info@collectieharms-rolde.nl of telefonisch, via 088-1003100.
 
Arrangementen
U kunt ervoor kiezen om onze lezingen te combineren met een lekkere lunch, een stukje gebak of een diner. De arrangementen in overleg met u samengesteld.
 
Kunst en koffie: €17,50.-
Lezing met koffie en thee en gebak naar keuze
 
Lunchlezing: €24,00.-
Lezing in combinatie met een 12-uurtje Hof van Saksen, een uitgebreide lunch volgens wisselend menu.
Kijk hier voor de actuele menukaart.
 
Kunstdiner: €42,50,-
Lezing in combinatie met driegangendiner volgens wisselend menu in het Grand Café. Dit menu is exclusief dranken.
 
 

 

Kunst-updates

Vers van het doek of nieuw in onze galerie: met onze kunst-updates blijft u op de hoogte van onze collectie, aanbiedingen en activiteiten.
U kunt zich hier inschrijven voor deze nieuwsbrief.
* verplichte velden