Pieter Pander, spannende portretten van mens en dier

 
Achter de eigenzinnige portretten van Pieter Pander (1962) gaat altijd meer schuil van de toeschouwer op het eerste gezicht kan zien. Pander is een vooraanstaand figuur in de portretschilderkunst van het Hedendaags Realisme. Hij portretteert niet alleen mensen (jong en oud), maar staat ook bekend om zijn indringende dierportreten. Pander hanteert een beperkt en kenmerkend palet, dat voornamelijk bestaat uit blauw, grijs, wit en bruin. Hij heeft gestudeerd aan Academie Minerva te Groningen, waar hij onder andere les kreeg van Matthijs Röling, die een grote inspiratiebron werd. Verder is Pander beinvloed door het werk van Jan Mankes, die ook veel dierportretten maakte.
Lees meer...
Pieter Pander
Slaapwandelaar
 
Slaapwandelaar
Olieverf op doek
60 x 160 cm  -  2017
€ 13.750,-


De werken van Pieter Pander zijn zelden eenduidig te noemen. Vaak zitten er dubbele boodschappen in zijn schilderijen; het is aan de toeschouwer om er een verhaal van te maken. In dit schilderij, getiteld 'De slaapwandelaar' is dat niet anders. Het roept een heleboel vragen op: wie is die man op krukken? Wat doet hij daar, op zo'n verlaten spoorwegovergang, in de schemering? Gaat het wel goed met hem? Net als altijd is Pander bewust raadselachtig in zijn antwoorden. Achter de man gaat een verhaal schuil, ja. Maar hij staat er ook om de compositie te balanceren. Het volgende kan Pander ons in elk geval wel verklappen: 'hij springt niet voor de trein en zijn been zal spoedig herstellen.' De rest is aan de toeschouwer.

Contactgegevens:
Telefoonnummer: 088-1003100
E-mailadres: info@collectieharms-rolde.nl

Terug naar het overzicht <


Meer informatie

Stel hieronder uw vraag over dit kunstwerk. Wij zullen zo spoedig mogelijk reageren.

Bezichtiging plannen

Wilt u dit kunstwerk bekijken? Geef hieronder uw voorkeursdatum aan. Wij nemen contact met u op voor een definitieve afspraak.

Thuis-op-zicht

Graag wijzen we u op onze thuis-op-zichtregeling. Kosteloos en vrijblijvend brengen wij dit kunstwerk bij u thuis.
U kunt het dan een paar dagen ophangen en in alle rust een beslissing maken.
Vul hieronder een voorkeursdatum in, dan nemen wij contact met u op voor een definitieve afspraak.

Kunst-updates

Vers van het doek of nieuw in onze galerie: met onze kunst-updates blijft u op de hoogte van onze collectie, aanbiedingen en activiteiten.
U kunt zich hier inschrijven voor deze nieuwsbrief.
* verplichte velden

Wellicht ook interessant voor u

  • Sam Drukker
  • Sam Drukker
  • Sam Drukker
  • Sam Drukker