Lezingen en arrangementen

Lezingen en arrangementen
Op Hof van Saksen
 
Collectie Harms Rolde is verhuisd naar Hof van Saksen te Nooitgedacht. Onze collectie met bekende namen als Henk Helmantel, Pieter Pander, Sam Drukker, Siemen Dijkstra en verrassende anderen is permanent te zien in de Havezate van dit resort. In dit hoofdgebouw, omringd door onze kunstwerken, organiseren wij verschillende lezingen, die u naar wens kunt combineren met een aantal aantrekkelijke arrangementen. De lezingen kunnen worden geboekt op elke dag en elk tijdstip.
 
 
 
Lezingen
 
Buitengewone schoonheid: Henk Helmantel
Glimmende appels, stoffen tafelkleden en glazen met eindeloze reflecties, Henk Helmantel is een meesterlijke schilder. Met zijn verfijnde techniek en groot oog voor detail creëert hij levensechte taferelen vervuld van verstild licht en een buitengewone balans. Hoe krijgt hij dat voor elkaar? Tijdens de lezing licht kunsthistorica Anne Knipping toe wat de werken van Helmantel zo bijzonder maakt. Aansluitend volgt een rondleiding langs de schilderijen
 
Henk Helmantel, Groot Stilleven
 
 
De Kunst van het Kijken
Sommige mensen kunnen urenlang kijken naar de stillevens van Henk Helmantel. Anderen geven de voorkeur aan de rake portretten van Sam Drukker. Of aan de prachtige landschappen van Paul Wieggers en Siemen Dijkstra. Wat maakt een kunstwerk mooi, fascineren of spannend? Tijdens deze lezing en rondleiding leert u de Kunst van het Kijken.
 
 
 
Het verloren Drenthe van Siemen Dijkstra
Drenthe wordt al eeuwenlang gezien als een paradijs, woest en ledig. Het landschap voortdurend in verandering. Bomen verdwijnen, uitgestrekte heidevelden ontstaan. Die worden vervangen door akkers, huizen en steden. Siemen Dijkstra probeert op zijn unieke manier de authentieke Drentse landschappen te vereeuwigen.
 
 
 
Lezing op maat
Heeft u aanvullende of alternatieve wensen? Wilt u graag meer weten over een specifieke stroming, techniek of kunstenaar? Laat het ons weten. Wij stellen in overleg een lezing of arrangement samen.
 
Prijzen
Lezing met rondleiding
€10,00.- per persoon
  
Reserveren
Voor het reserveren van een lezing of arrangement of voor meer informatie kunt u terecht bij drs. Anne Knipping via info@collectieharms-rolde.nl of telefonisch, via 088-1003100.
 
Arrangementen
U kunt ervoor kiezen om onze lezingen te combineren met een lekkere lunch, een stukje gebak of een diner. De arrangementen in overleg met u samengesteld.
 
Kunst en koffie: €17,50.-
Lezing met koffie en thee en gebak naar keuze
 
Lunchlezing: €23,00.-
Lezing in combinatie met een 12-uurtje Hof van Saksen, een uitgebreide lunch volgens wisselend menu met een kop koffie of thee
Kijk hier voor de actuele menukaart.
 
Kunstdiner: €41,50,-
Lezing in combinatie met driegangendiner volgens wisselend menu in het Grand Café. Dit menu is exclusief dranken.
 
 

 

Kunst-updates

Vers van het doek of nieuw in onze galerie: met onze kunst-updates blijft u op de hoogte van onze collectie, aanbiedingen en activiteiten.
U kunt zich hier inschrijven voor deze nieuwsbrief.
* verplichte velden