Henk Helmantel (1945) is één van de belangrijkste figuratieve kunstenaars in Nederland en neemt in de kunstmarkt een prominente plaats in. Hij heeft gedurende zijn vijfenveertig jarige carrière een zeer herkenbare stijl ontwikkeld die door een groot publiek wordt gewaardeerd. De sterk realistische schilderijen omvatten voornamelijk stillevens en kerkinterieurs waarin de compositie, de lichtdonker contrasten, de sfeer en harmonie belangrijke elementen zijn. Het oeuvre kenmerkt zich door een hoge technische kwaliteit en eindeloze variatie aan gemengde kleuren met veel respect voor de onderwerpen. Zijn bewondering voor de Nederlandse schilders uit de Gouden Eeuw zoals bijvoorbeeld Rembrandt en Vermeer komt in zijn werk tot uiting. 

Henk Helmantel
Stilleven met Chinese Han vaas en 2 ganzeneieren
 
Stilleven met Chinese Han vaas en 2 ganzeneieren
Olieverf op paneel
84 x 76  -  2012
€47.500,-
Locatie: de Orangerie

Helmantels interesse voor de Chinese cultuur vindt haar oorsprong in het Groninger Museum. Dit museum beheert een prachtige verzameling Chinees porselein, kleurrijk, flinterdun en gemaakt met een onvoorstelbaar vakmanschap. Al snel was de museumcollectie niet meer voldoende. Helmantel ontdekte een antiquair in Oudewater, waar hij Chinees aardewerk en porselein kocht. Bij gebrek aan passend vervoermiddel werden deze broze stukken achterop de brommer mee naar huis genomen. Door de jaren heen heeft Helmantel een eigen collectie archeologische voorwerpen in China opgebouwd, die vaak als oude vrienden opduiken in zijn schilderijen.

Kenmerken van dit schilderij: aardewerk, vaas, metaal, vijzel, China, fruit, kers, ei, stof, doek, hout, tafel, modern, etnisch, chique

Contactgegevens:
Telefoonnummer: 088-1003100
E-mailadres: info@collectieharms-rolde.nl

Terug naar het overzicht <


Meer informatie

Stel hieronder uw vraag over dit kunstwerk. Wij zullen zo spoedig mogelijk reageren.

Bezichtiging plannen

U kunt dit kunstwerk bezichtigen in de Havezate van Hof van Saksen te Nooitgedacht.
U bent 7 dagen per week welkom tussen 08.00 en 22.00u. Het werk bevindt zich in de Orangerie.
Laat ons weten wanneer u een bezoek komt brengen, dan heten wij u graag welkom met een kopje koffie en beantwoorden wij eventuele vragen.

Thuis op zicht

Graag wijzen we u op onze thuis-op-zichtregeling. Kosteloos en vrijblijvend brengen wij dit kunstwerk bij u thuis.
U kunt het dan een paar dagen ophangen en in alle rust een beslissing maken.
Vul hieronder een voorkeursdatum in, dan nemen wij contact met u op voor een definitieve afspraak.

Kunst-updates

Vers van het doek of nieuw in onze galerie: met onze kunst-updates blijft u op de hoogte van onze collectie, aanbiedingen en activiteiten.
U kunt zich hier inschrijven voor deze nieuwsbrief.
* verplichte velden

Wellicht ook interessant voor u

  • Jan van Tongeren
  • Maarten 't Hart
  • Piet Sebens
  • Jan van Tongeren